e
Banner

Etiketler: kimyevi madde taşımacılığı



Alışan Lojistik kimya sektöründe lojistiğe global vizyon kazandırıyor



Sıvı-toz kimyasal madde taşımacılığında kurumsallaşmış bir şirket olarak öne çıkan Alışan Lojistik 2012’de bu alanda attığı adımlarla dikkat çekti. Hollandalı Interbulk Grup’un Türkiye’deki iş ortağı olan şirket, Gaziantep tesisini de devreye alarak önemli bir yatırıma imza attı. Alışan, ayrıca Procter&Gamble’ın sıvı kimyevi madde nakliyesi süreçlerini yönetmeye başlarken, Avrupa Kimya Taşımacıları Derneği - ECTA’nın hem yönetim kuruluna girdi, hem de Üçlü Sorumluluk Programı’na üye oldu.





Aktifsped bölgesel oyunculuk yolunda



Uzun yıllardır işbirliği içinde olduğu Hoyer Grup’a 2012 yılında çoğunluk hissesini satan Aktifsped, bu işbirliklerinden doğan sinerjiyle hedeflerini de büyüttü.




Dinçer Lojistik ADR’de yazılım atağında


Yayın: 15-07-2015
Kategori: Kimya

Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığında uzmanlaşan Dinçer Lojistik, TÜBİTAK ve LA işbirliğinde ADR’ye yönelik bir yazılım projesi hazırlıyor. Bu projeyle ADR’ye ilişkin tüm uygulamaların karayolu taşımacılığı yazılımına entegre edileceğini açıklayan Dinçer Lojistik A.Ş. Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Turan Cihanoğlu, bu sistemin servis ve güvenlik alanında çıtayı yükselteceğini söylüyor. 





Arkas yabancı ortakla kimyasal madde lojistiğine giriyor


Yayın: 15-01-2016
Kategori: Lojistik

2016’da ADR’li 30 yeni araç yatırımı yapacak olan Arkas Lojistik, Avrupalı bir şirketle ortaklık kurarak kimyevi madde lojistiğinde ciddi bir atılım yapmaya hazırlanıyor. 




Alışan Lojistik, dijitalleşerek yeni iş modeller yaratacak



Kimya lojistiğinde uzmanlaşan Alışan Lojistik, yılı yaklaşık seviyelerinde bir büyümeyle kapatmayı hedefliyor. 2022 yılında da terzi dikimi hizmetler sunmaya; intermodal taşımaya ve katma değerli hizmetlere odaklanmaya devam edeceklerini vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, dijitalleşmede başlatıkları dönüşümü sürdürerek bu alanda çağın gereklerine uygun yeni çalışma ve iş yapış modülleri tasarlamayı hedeflediklerini söyledi. 




HAVAŞ, tehlikeli madde operasyonlarında riske yer bırakmıyor!



Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığı için en önemli konunun eğitim olduğunu vurgulayan Havaş Antrepo Koordinatörü Turhan Yeşil, uygulamaya aldıkları IATA’nın “DG AutoCheck” programıyla 0 hata tespiti gerçekleştirerek operasyon öncesinde bertaraf ettiklerini ve hızı arttırdıklarını söyledi.